luni, 10 decembrie 2012

Un Crăciun permanent, vă rog!

Este clar! Nu mai încape nici un dubiu. Perioada Sărbătorilor de Crăciun este o perioadă în care oamenii se schimbă, se îmbracă cu modestie în hainele credinței, sincerității, amabilității și bunătății. 

Pe ritmul colindelor, oamenii se apropie mai mult de inimile lor, de sincerele vise pe care au uitat că le mai iau. Crăciunul ne apropie mai mult de familie, de prietenii noștri dragi și ne face să realizăm cât de mult ne era dor de ei și cât de mult ținem la ei.  
Mergând zgribulită prin nisoarea proaspătă care ne-a anunțat venirea iernii pentru următoarele luni, observ fericirea oamenilor de pe fețele lor înghețate, vorbesc despre cadouri, despre masa festivă, despre bradul imens din casă decorat în două culori. Au uitat de grijile cotidiene și au început să se odihnească așa cum ar fi trebuit de mult să o facă. Există parcă o timiditate de copil în fiecare reținându-se de a se manifesta natural. Nu trebuie să fii copil pentru a te bucura fără reținere, trebuie doar să te lași purtat/ă de frumusețea momentelor care îți sunt oferite de Dumnezeu.

Dacă ar dura fericirea lor permanent? Dacă ne-am bucura permanent asemeni sărbătorilor de iarnă?...
Ar fi oare atât de greu să vorbim cu atâta bucurie de activitățile noastre, să ne bucurăm de fiecare moment, să fim mereu buni unii cu ceilalți nu doar în apropierea Crăciunului? Câteva zile de bunătate, din păcate pentru mulți, nu îi fac mai buni ci doar arată că au două fețe: una naturală și una în vreme de sărbătoare. Poate ar trebui să avem un Crăciun permanent pentru ca oamenii să se poată bucura permanent de cei din jurul lor, să fie mulțumiți de sine și să nu se mai gândească cum să se îmbogățească. Inimile pot fi încălzite tot timpul, nu numai în vreme de sărbătoare.

Ar fi mult mai frumos, cu adevărat mi-ar plăcea! Starea de bucurie pe acordurile unei colinde care îți înmoaie inima să fie permanentă, îmbrățișările să fie mereu calde în vreme rece și cadourile să fie mereu făcute din inimă, nu numai din „datoria” Crăciunului. Ador această perioadă! Un Crăciun permanent, vă rog!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu