vineri, 18 martie 2011

O Romanie mai “informatizata”


Omul se loveste de noutati pornind de la scumpirea produselor alimentare pana la noutatea cheltuielilor fondurilor europene, care timide, intra subtil in locul secret nestiut de nimeni, nici chiar de Wikileaks.

Muribunzi, nu mai putem inainta, pledam vinovati de nestiinta si acceptam sentinta pe viata. Judecatorul, cu mantaua sa neagra domina si conduce un popor cu fata intoarsa la perna, prin legi proprii, independente de ceea ce ar trebui sa fie intr-o tara asa zisa: democratica. Foile mototolite ale constitutiei sunt aruncate in cosul de gunoi public. Dis de dimineata, zgomotul puternic a containerelor de gunoi iti este ceas desteptator. Aurul din cuvinte a fost considerat “secatuit”, redus la tacere alaturi de bogatiile tarii.

Intreaga tara a depasit momentele medievale si a devenit o tara informatizata in care fiecare are sistemul sau propriu fara a exista o comunicare intre ele. Lipsa fondurilor pentru rechizitele scolare devin un subiect care intra in dulapurile arhivei pline de praf inabusitor si acolo va ramane, piedestalul e ocupat de IT-ul romanesc, cu erori in sistem. Copilul nu mai are de ce sa isi faca griji, a vazut “apocalipsa” la stirile PRO tv de la ora 17.00.

Curtea de Justitie devine deficitara, astfel pe cont propriu cautam pe internet metode “Cum sa obtii fonduri europene” iar printr-o decizie plina de entusiasm alegem dupa ambalaj, dar nu evoluam.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu