luni, 3 ianuarie 2011

Camasa de forta...Inchisoarea balamucului?!!


In zilele noastre, a fi o fire nebuna a devenit noul "trend" din topurile "cool". Sa ai putina nebunie, crezi ca e singurul mod in care simti ca existi. Iti curge nebunia prin vene ca un drog ce te duce pe cai "neobisnuite".
Consideri cuvantul nebun un compliment si crezi ca e sinonimul curajului. A te arunca de pe bloc pentru ca te-a parasit iubitul/ iubita nu inseamna ca ai avut curaj, a te arunca de la balconul Palatului Parlamentului, nu inseamna curaj sau a te droga ca o vedeta de Hollywood pana te trezesti intr-un spital, nu e curaj...Nebunia nu poate fi asociata. Din pacate, de cele mai multe ori este inteleasa gresit. Unii se cred Eminescu, unii filozofeaza asteptand premierea iar altii "sculpteaza" in propria-i piele ca un viitor Brancusi emo. Ce ii deranjeaza? Raspuns: "Ma innebuneste situatia"
Ne intrebam ce e in mintea lor, ii studiem din toate unghiurile...
Atunci cand o persoana este considerata nebuna "de legat", este inchisa cu forta intr-un sanatoriu in care defileaza toti nebunii si nebunii in devenire imbracati intr-o camasa alba cu mainile legate. Cum sa iti revii atunci cand intrii la balamuc. Limitele rezistentei difera de la om la om.
Cand am imbracat noi camasa de forta imaginara? Cu siguranta fiecare din noi am probat-o o data, bineinteles nu voluntar ci obligatoriu. Multe situatii sunt de nerezolvat, nu putem face nimic sa schimbam situatia, parca am avea mainile legate. Aici m-ati contrazice pentru ca orice situatie are o rezolvare. Asa si este dar...situatia "de nerezolvat cu rezolvare" se datoreaza fie ca persoanele care stiu ca poti rezolva problema nu vor sa te lase sa faci si te blocheaza. Fie pentru ca apare sentimentul de invidie, egoism.
Nu ne convine situatia politica si ne innebuneste asta, conducatorii tarii par a imbraca fiecare cetatean intr-o camasa alba imaculata de forta iar noi i-am imbraca pe ei, astfel rezulta o inchisoare a balamucului in care ne innebunim unii pe altii. Oameni slabi, incatusati de morala si reguli, fara a avea un contur?...
Este un prag intre normalitate si anormalitate. Dar un prag atat de subtire de buza prapastiei incat multi cedeaza, astfel avem mari artisti care beau Furadan.
Fiecare persoana are o mica nebunie, fara ea poate ne-am plictisi...dar e o nebunie care te tine ca un magnet cu picioarele pe pamant, lasandu-ne sa navigam putin intr-o lume fantezista avand totusi puterea de a reveni.
"Nu te intreba de ce innebuneste un om
Intreaba-te de ce nu innebunesc toti…"

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu