marți, 6 aprilie 2010

Asa se "obisnuieste"...

Au trecut sarbatorile... a trecut Pastele care ne-a bucurat pe fiecare pentru ca am putut sa ne adunam cu mic cu mare in jurul mesei, zgomote puternice pentru ca fiecare vrea sa mai povesteasca ce a mai facut in ultimul timp. Vrei sa fii ascultat? Asculti.
Nu vreau sa critic pe nimeni modul cum a sarbatorit pentru ca va las sa vi se linisteasca mancarea si sa mai meditati la momentele de fun alaturi de cine ati preferat voi.
Semnificatii?...Multe pareri, incercam sa comentam ceva? E multa vorbarie...Poate un articol special pentru semnificatiile sarbatorilor.
Privesc in urma la ce a fost. Oamenii imbuibati cu felurite mancaruri, pentru ca asa se "obisnuieste". Daca Pastele e doar un simbol pentru o mare parte de populatie, stiu ca cineva a putut intelege adavarata sarbatoare: ea este Invierea lui Isus. Fie ca ne convine, fie ca nu.
Derulam filmuletul inapoi. Perioada pregatirilor. Punct important.
Ca doar se face curat tot timpul, doar nu stai in mizerie pana vine Pastele dar nah...romanu' vrea atunci pentru ca toata lumea face acelasi lucru: sa scuture covoare, pentru ca asa se "obisnuieste". Plin, foarte plin, mai stai si la rand sa scuturi. Privesc pe fereastra si nu ma pot abtine sa nu chicotesc putin.
Multi reactioneaza asemenea Revelionului sau Craciunului, trebuie ca supermarketurile sa fie arhipline, cosurile cat muntele Himalaya care nu mai incape nici un pachet de gume, mici si ele. Cand vin Sarbatorile, ele parca devin niste case de nebuni de proportii monumentale si toti alearga stanga-dreapta, te imping si culmea ca iti mai vorbesc si urat cateodata! De parca s-ar termina toate produsele din magazine si am trai in desert si nu se mai gaseste nimic peste vreo 10 ani!.
Nu vor sa asculte si sa se opreasca din goana lor dupa cumparaturi pentru ca asa se "obisnuieste".
Merg la Carrefour pentru a cumpara niste cozonaci...dar cum se cumperi cand nu mai incapi acolo? O coada imensa, interminabila, fiecare vrea unu' macar de pofta. Mare e pofta!:)). Oricum nu ma agit prea mult, ma bucur ca oamenii au ramas civilizati si nu au reactionat ca la Mr. Bricolage(nu ma pot abtine!!:))...), ori e din cauza sarbatorii in care omul trebuie sa fie "mai bun" ori acele personalitati de la Mr. Bricolage nu au nevoie de cozonaci si nu au avut chef de o noua joaca tip razboi.
Si o alta precizare pe care nu trebuie sa o neglijam sunt cozile la supermarketuri. Oamenii care pur si simplu "verifica" atunci cand ajung la casa sa plateasca, ai asteptat la o coada lunga ca sa dai de o persoana care dupa ce ca abia a ajuns sa plateasca s-a gandit ca a mai uitat sa cumpere ceva(iar noi trebuie sa asteptam pana se intoarce cu produsul) sau tocami s-a gandit ca vrea sa trimita un mesaj...Exact in momentul ala!!!...si uite cum stai si te uiti iar acesta nu are nici o problema si isi continua "treaba"...pana sa plateasca. Nu se poate sa plateasca ca un om normal si sa ii respecte pe cei care INCA asteapta sa plateasca.
Sa nu uitam de oua, ca doar e o imbuibare si de ele, e ceva reprezentativ. Dar cu ce ne incalzeste sa le ciocnim? Nu putem sa le mancam fara sa facem asta?...Cum de ce? Ca asa se "obisnuieste"...
Pastele pe langa cele enumerate mai sus inseamna si o vacanta, atat pentru studenti cat si pentru cei care muncesc.
Daca am face o evaluare la ceea ce am zis, Pastele pentru majoritatea inseamna :
1.mancare.(Au trecut sarbatorile, inapoi la dieta!)
2.Distractie si voie buna!
3.familie.
4.vacanta...
Dar pura semnificatie cui i-o lasi?
Daca incerci sa le explici ce inseamna cu adevarat sarbatoarea, te priveste atent si...nimic!. nu se prinde nimic de el,ramane in ideea lui si nu vrea sub nici o forma sa imbratiseze adevaratul sens pentru ca...asa se "obisnuieste".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu